βιβλιοφάγος

ο πρώτος κανόνας για τα βιβλία εγκυμοσύνης, είναι να μην διαβάσεις ποτέ βιβλία εγκυμοσύνης. Και στο λέω εγώ που άδειασα τα ράφια της βιβλιοθήκης τη μέρα που είδα την διπλή γραμμή στο τεστ, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να μάθω απ’ έξω τα ονόματα όλων των σπάνιων επιπλοκών και σε κάθε πόνο, πιάσιμο ή κράμπα να μου κάνω αυτο-διαγνώσεις που καταλήγουν πάντα σε κρίσεις πανικού. Είναι ακριβώς όπως όταν έχεις πονοκέφαλο ή ζαλάδα και λες να γκουγκλάρεις τα συμπτώματα και καταλήγεις πως πεθαίνεις από λεπτό σε λεπτό από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο εγκέφαλο. Ε, κλείστο το ρημάδι το βιβλίο και άνοιξε ένα περιοδικό με μόδα για εγκύους, χίλιες φορές να πάθεις κατάθλιψη με τα μοντέλα που χάνουν κιλά όσο μεγαλώνει η κοιλιά τους, παρά να ζήσεις την φρίκη των ιατρικών εγχειριδίων.

αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σου και μια ακόμα λεπτομέρεια που πρόσεξα μετά τα πρώτα 9879837875307 βιβλία: όταν είναι γραμμένα από άντρες μιλάνε κυρίως για “discomforts” ή ράματα που είναι “uncomfortable”, όλα είναι άβολα ή απλώς ενοχλητικά, μετά από λίγο σε κάνουν να νιώθεις σαν να ξεφυλλίζεις διαφημιστικό φλάιερ για στρώματα και μαξιλάρια, ενώ οι γυναίκες συγγραφείς εξηγούν επίπεδα πόνου, κανονικού πόνου, χωρίς υπεκφυγές και βλακείες και είναι αυτό το δεύτερο που με κάνει να τις εμπιστεύομαι περισσότερο. Αν μη τι άλλο, δεν θα σε εκνευρίσει η προσεκτική φρασεολογία τους. Ίσα ίσα θα εκτιμήσεις και την προσωπική τους εμπειρία.

να, αυτήν την σοφία ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, και τώρα σε αφήνω, επιστρέφω στη δεύτερη σεζόν Dowton Abbey, ναι, κακή ιδέα να πέσω πάνω στον πόλεμο σε τέτοια hormonal κατάσταση, πολύ κακή ιδέα, αλλά τι να κάνω, δεν μπορώ να ξεκολλήσω.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s