η λίστα

πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις πια στις 39 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

1) Να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι από πίσω δεν φαίνεται ότι είσαι έγκυος, μόνο κοιλιά είναι τα 8973985938475 κιλά που πήρες, μόνο κοιλιά.

2) Να ασχοληθείς με ό,τι σου πέφτει κάτω. Ότι αγγίζει το πάτωμα απλώς μένει εκεί μέχρι να έρθει κάποιος που μπορεί ακόμα να σκύψει και να το μαζέψει.

3) Να θυμώσεις με οτιδήποτε πει η μαμά σου. Γνωρίζοντας ότι έχει περάσει ΑΥΤΕΣ τις καούρες για χατήρι σου, της δίνει το δικαίωμα να μετρήσεις τουλάχιστον μέχρι το 20 πριν εκραγείς.

4) Να κοιμηθείς. Ή έστω να βολευτείς σε μια θέση για πάνω από 45 δευτερόλεπτα.

5) Να έχεις κανονική κοινωνική ζωή με ενήλικους που δεν βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

6) Να σηκωθείς από την καρέκλα και να περπατήσεις αμέσως σαν άνθρωπος, χωρίς τα δοκιμαστικά βήματα-ζόμπι, μέχρι να ξανα-ενωθούν οι κλειδώσεις που έχουν χαλαρώσει και σε κάνουν να κινείσαι με τέτοια χαρακτηριστική κομψότητα.

7) Να χωρέσεις σε οτιδήποτε δεν προορίζεται για εγκύους. Ακόμα και οι ραφές στις κάλτσες σου έχουν φτάσει στα όριά τους.

8) Να μην κλάψεις καθώς ξεδιπλώνεις το κουβερτάκι που έφτιαξε η γιαγιά σου για σένα και τώρα το ετοιμάζεις για την κούνια του δικού σου μωρού.

9) Να πεις όχι σε οτιδήποτε περιλαμβάνει σοκολάτα.

10) Να βλέπεις όλους τους άλλους να ετοιμάζονται για Halloween και εσύ να νιώθεις απλώς σαν κολοκύθα.

11) Να μην ξανακλάψεις όταν διπλώνεις το κουβερτάκι της γιαγιάς.

Advertisements

6 thoughts on “η λίστα

  1. Αχ μωρέ φίλη… Verklempt… και μη μου πεις ότι σου συμβαίνει μόνο με το κουβερτάκι της γιαγιάς και ότι δεν δακρύζεις ας πούμε ακόμα και με τη διαφήμηση του Subaru!!!!

  2. Τι με περιμένει ακόμα!!
    Στη 18η εβδομάδα μόλις και ήδη αναπολώ τις μέρες που χώραγα στα τζιν μου (10 μέρες πριν, για τέτοιο παραλογισμό μιλάμε…)

    Τρελοτουρίστρια

    • Αχ, τι ωραία, έχεις ακόμα δρόμο μπροστά σου! Αλλά, πριν τρομάξεις με ό,τι σε περιμένει, να σου πω και για το δεύτερο trimester που είναι βγαλμένο από όνειρο, νιώθεις τέλεια, έχεις ενέργεια, η κοιλιά σου μεγαλώνει αλλά ακόμα είναι “χαριτωμένη” και γενικά είναι η καλύτερη περίοδος της εγκυμοσύνης. Ακριβώς εκεί που είσαι τώρα. Μην την αφήσεις να πάει χαμένη θρηνώντας το τζιν –γιατί όπου να ‘ναι θα θρηνήσεις και μπλούζες και παπούτσια (ναι, μεγαλώνουν ΚΑΙ τα πόδια σου), μέχρι και οι κορδέλες για τα μαλλιά θα χρειάζονται προσαρμογή.

  3. Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, το 3 και το 4 (εντάξει, βάλε λεπτά αντί για δευτερόλεπτα) θα ισχύουν και για τις επόμενες 39+ εβδομάδες, το ίδιο και οι συγκινητικές διαφημίσεις (τους άτιμους, φταίει η μουσική υπόκρουση). Υπομονή! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s