το φαινόμενο της πεταλούδας

καινούργιο αξίωμα: όταν κρυώνει η μαμά μου στην Ελλάδα, πρέπει αυτόματα να βάζω ακόμα μια κουβέρτα στον μικρό άνθρωπο στην Αμερική. Αλλιώς το skype υπερφορτώνει γκρίνια, που θα αρρωστήσει το παιδί και άλλα hits από την ίδια κασέτα. Φυσικά, τα λογικά επιχειρήματα ότι το σπίτι μας είναι πολύ ζεστό, ότι το παιδί είναι ιδρωμένο και άλλα τέτοια δεν πιάνουν, αρκεί να εντοπίσει γυμνό χεράκι από την οθόνη και τελείωσε, δεν θα ησυχάσει μέχρι να τον καλύψουμε. Γιατί από την άλλη άκρη του πλανήτη, μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται το Παιδί.

Αν νομίζεις ότι η Ελληνίδα Μάνα γίνεται τέρας σχετικά με την ψύχρα, περίμενε μέχρι να γνωρίσεις την Ελληνίδα Γιαγιά. Προσωπικά έχω σκιαχτεί τόσο πολύ που δεν θα ήθελα να πετύχω το είδος σε ένα back alley στο σκοτάδι.

Άλλες ενδεικτικές ανταλλαγές απόψεων: -Να του βάζεις ταλκ του Παιδιού.

-Εχέμ, το ταλκ έχει απαγορευτεί στην Αμερική γιατί προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα στα μωρά.

(σιωπή μερικών δευτερολέπτων).

-Εμάς πάντως οι παιδίατροι μας έλεγαν να σας βάζουμε ταλκ, να του βάλεις κι εσύ.

Αν σκεφτείς ότι μόλις ανάφερα την έκφραση “αναπνευστικά προβλήματα” και ότι το τελευταίο της παιδί γεννήθηκε πριν 33 χρόνια, νομίζεις ότι δεν χρειάζεται καν να συνεχίσουμε την κουβέντα. Αμ, δε! Η Ελληνίδα Γιαγιά πιστεύει ότι η εμπειρία της είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο και όσες δεκαετίες ή επιστημονικές εξελίξεις κι αν μεσολάβήσουν, δεν χάνει ποτέ την αξία της.

Είμαι σίγουρη πως αν ήταν εδώ όπως μας είχε απειλήσει μόλις ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, θα ανάγκαζε την Πρόνοια να επέμβει από τις πρώτες εβδομάδες, να σώσει αυτόν τον ιδρωμένο μικρό άνθρωπο από τα σύννεφα ταλκ και να του δώσει μια ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο χωρίς το βάρος από 3 μάλλινες κουβέρτες πάνω του.

 

Advertisements

7 thoughts on “το φαινόμενο της πεταλούδας

  1. και εμείς έχουμε τέτοια γιαγιά που τα μυρίζεται όλα από το skype!!Τίποτα δεν της ξεφεύγει….Αχ με έκανες και γέλασα.Τέλεια ανάρτηση!!!

  2. ψιτ μονο σκέψπυ την περίπτωση να μένετε πάνω κάτω και να χτυπάει το κουδουνι 1 το βράδυ γιατι κλαίει το μωρο……

  3. Έλα μωρεεεε… Εντάξει δε λέω ειναι πιεστικό …αλλα νομίζω ότι μπορείς να της δώσεις ένα μικρούλι άλλοθι μια που γέννησες τοοοοοσο μακρια της (αβασταχτο για τη μανα) κ δεν έχει δει ακόμα τον μικρο άνθρωπο απο κοντα απ´ ότι κατάλαβα .
    Εμένα η μαμά μου που ξέρει ότι θα μετοικησω θεωρητικα μονιμα σε άλλη χώρα εντός του ’13 απο τωρα μου λέει…”θα μείνεις έγκυος κ δε θα ειναι εκει η μανούλα να σε βοηθήσει … Μονη σου θα το περάσεις …” κ αλλα τέτοια μήπως κ με αποτρέψει έν τέλει…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s