ήχοι και εικόνες

ο Μικρός Άνθρωπος γίνεται αεροπλανάκι στα χέρια του Ροβιέ από την Ακτή του Ελεφαντοστού που του τραγουδάει στα γαλλικά. Η κόρη του καινούργιου του φίλου έχει μικρά κοτσιδάκια με πολύχρωμα λαστιχάκια και ο Μικρός Άνθρωπος παύλα αεροπλανάκι ακολουθεί το κεφάλι της μαγεμένος, όπου χοροπηδάνε τα χρωματιστά κοτσιδάκια, εκεί το βλέμμα του κολλημένο.

στην κουνιστή πολυθρόνα μοιράζεται με την Αντά την αγκαλιά της γιαγιάς της, η οποία τους τραγουδάει στα τουρκικά και τους νανουρίζει σε χρόνο ρεκόρ. Η μαμά της Αντά κι εγώ παρακολουθούμε με νεύρα τα μάτια τους να κλείνουν τόσο εύκολα, κι αποφασίζουμε πως υπάρχει κάτι ορμονικό/χημικό/ταχυδακτυλουργικό στην αγκαλιά της γιαγιάς που υπνωτίζει τα μωρά, ενώ εμείς χρειαζόμαστε χίλιες ώρες κάθε φορά.

καθισμένοι στην μοκέτα  μας, οι μεγάλοι με κέικ και τσάι και οι μικροί με γάλα, ο Αμιτάι που μπορεί και κάνει μερικά βήματα χωρίς στήριξη φαίνεται ενήλικος μπροστά στον ξαπλωτό Μικρό Άνθρωπο που δεν εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα, αλλά δείχνει να καταλαβαίνει όλα τα εβραϊκά καλοπιάσματα της μαμάς του φίλου του γιατί χαμογελάει στα σωστά σημεία.

στο σπίτι, οι ιστορίες της Beatrix Potter ανακατεύονται με τους μύθους του Αισώπου που ήρθαν στο ξύλινο mail box από τους παππούδες, τους παππούδες που ζουν μέσα στο λάπτοπ σύμφωνα με την οπτική του Μικρού Ανθρώπου γιατί μόνο εκεί τους βλέπει να του κάνουν αγκού και να πλησιάζουν την οθόνη υπερβολικά για να τον δουν καλύτερα, τόσο που τελικά εμείς διακρίνουμε μόνο τις χωρίστρες τους.

στο μικροσκοπικό καφέ που μοιραζόμαστε ένα κέικ με δαμάσκηνα, οι αμερικανίδες φίλες τον παίρνουν αγκαλιά έμπειρα και μου εξηγούν όλο φυσικότητα ότι έκαναν baby sitting όταν ήταν έφηβες γι’ αυτό ξέρουν πώς να κρατάνε μωρά. Duh! Τόσες ταινίες έχω δει, έπρεπε να το είχα μαντέψει μόνη μου.

στην μίνι μπανιέρα του, εχθές το βράδυ, ανακάλυψε πως αν χτυπήσει τα πόδια του με δύναμη δημιουργεί κύματα, πιτσιλιές και αστείους ήχους. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Advertisements

One thought on “ήχοι και εικόνες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s