ασκήσεις κατανόησης

ο διπλανός μου σιγοπίνει το δικαίου εμπορίου οργανικό τσάι του και γράφει αφηρημένος στο μαύρο moleskine “δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Η διαδρομή.” Το υπογραμμίζει.

βγάζεις κι εσύ καροτσάκι στα χιόνια, ε; θέλω να τον ρωτήσω, αλλά δεν ξέρω πώς να κάνω την φωνή μου να φαίνεται ότι βάζω τρεις τελίτσες στο τέλος και φοβάμαι ότι χωρίς αυτές δεν θα με πάρει στα σοβαρά.

από τότε που έγινα μάνα προσπαθώ να δείξω περισσότερη κατανόηση στους γύρω μου, ποιος ξέρει αν τους έπαιρνε αγκαλιά κάποιος με το που κλαίγανε, αν τους έφερνε το πρόσωπο αρκετά κοντά και τους έκανε γκριμάτσες –οι οποίες σύμφωνα με τα βιβλία που στοιβάζονται στο κομοδίνο μου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει αν το παιδί μου θα αποφοιτήσει κάποτε από το Yale ή θα ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Κοιτάω που λες αυτούς με το κενό βλέμμα στο λεωφορείο και τους αφηρημένους πάνω από τα moleskine τους κι αναρωτιέμαι τι έγινε όταν ήταν μωρά και γιατί τέλος πάντων δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να τους κουνήσει παιχνίδια “με έντονες αντιθέσεις χρωμάτων” πάνω από την κούνια.

ξεχειλίζω κατανόηση αυτόν τον καιρό, λοιπόν, μια κατάσταση εντελώς καινούργια και απολύτως συναρπαστική, έχει μειώσει τα επίπεδα γκρίνιας και ξινίλας αισθητά, έχει ελαφρύνει το κάρμα μου, μ’ έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αλλά δεν έχει πλάκα.

φορτώνω και πάλι τον μικρό άνθρωπο στο καροτσάκι, ολόκληρος μπόγος από κουβέρτες και φόρμες του σκι, σκουφιά και sleep sacks, όλα μαζί, το ένα πάνω από το άλλο, και κάτω κάτω εκείνη η μουρίτσα με την κόκκινη μύτη, με κοιτάει ειρωνικά και ξέρει, ξέρει ότι αυτή η καινούργια φάση κατανόησης δεν θα κρατήσει πολύ, με ξέρει καλά, από το ίδιο υλικό είμαστε φτιαγμένοι, εχέμ, κυριολεκτικά, εγώ τον έφτιαξα.

IMG00982-20121224-1644

Advertisements

3 thoughts on “ασκήσεις κατανόησης

  1. Καλέ, που είναι το μωρό?? Μόνο τις κουβέρτες και τα παπλώματα έβγαλες βόλτα? 😀

    • είναι κάτω από το άσπρο σκουφί, είχε γυρίσει τόσες φορές το κεφάλι του που το σκουφί τον κάλυψε κι έτσι τον πήρε ο ύπνος. Φυσικά γελούσαμε πάρα πολύ και τον βγάλαμε φωτογραφία πριν τον σώσουμε.

      • Ε καλά, φαντάζομαι ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να μπερδέψεις τον μικρό εσκιμώο με ένα σωρό από κουβέρτες και να πάρεις αυτές φεύγοντας, λίγο αφηρημένος να είσαι… Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε μένα ας πούμε – ποτέ υποψήφια για babysitting!
        Ααααχχ θα έρθει η ώρα του που θα γελάει εκείνος μαζί σας άκαρδοι γονείς!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s