πολίτικα γλυκά

ο Μικρός Άνθρωπος καμαρώνει στο πορτοκαλί καρότσι κι εγώ από πίσω μοιράζω τα τεσεκιούρ εντερίμ βροχή . Μα τι ευγενικοί που είναι οι Τούρκοι, ούτε σκαλάκι δεν κατέβηκα χωρίς βοήθεια, άντρες και γυναίκες  πετάγονταν από το πουθενά, ακόμα και μέσα από το μαγαζί τους, για να βοηθήσουν την κοψομεσιασμένη μάνα να περάσει απέναντι.

Η πρώτη μας βόλτα στην καινούργια πόλη, την πιο όμορφη Πόλη απ’ όλες, ήταν μεγάλη επιτυχία, όλοι έκαναν αγάπες στον Ορφέα –ή έτσι φαντάζομαι, γιατί δεν καταλάβαινα λέξη απ’ όσα του έλεγαν, μόνο τον τόνο της φωνής τους, χα! τώρα που το σκέφτομαι εγώ κι Μικρός Άνθρωπος βρισκόμαστε στο ίδιο γλωσσικό επίπεδο.

Μερχαμπά σου λέω, έχουμε και πάρκο εδώ κοντά, με παιδικές χαρές και πλακόστρωτα και καφέ στο πράσινο και σιντριβάνια, μεγάλες στιγμές ζούμε με τα μικρά ποδαράκια να τρέχουν και να μπερδεύονται, ναι, περπατάει ο 10μηνος άνθρωπος, του κρατάμε το ένα χέρι και τρέχει πίσω από μεγαλύτερα παιδάκια, αδέσποτες γάτες και ξερά φύλλα που τα φυσάει ο άνεμος, σε τυχαία σειρά προτεραιότητας.

Βλέπω εδώ τον κόσμο να απολαμβανει τον καφέ του κάτω από φθινοπωρινά σύννεφα κι αναρωτιέμαι πότε ξαναπίνεις καφέ μετά τον τοκετό. Εννοώ καφέ χωρίς να σου τραβάνε τα μικρά δαχτυλάκια την κούπα (ή τα μάγουλα. Ή τα μαλλιά. Ή –ακόμα χειρότερα– να μην ασχολείται με σένα αλλά να τραβάει το πολύμπριζο για να το βάλει στο στόμα).

Advertisements

4 thoughts on “πολίτικα γλυκά

  1. Δεν ξαναπίνεις καφέ όπως πριν, αλλά δεν πειράζει, κάνεις τόσα νέα πράγματα που τελικά δεν σε νοιάζει για τον καφέ…Υπέροχη η Πόλη, ε;

    • Υπέροχη, ναι, κι ακόμα πιο ωραία τώρα που την εξερευνούμε μαζί με τον μικρό άνθρωπο!
      (Πάω ν’ αποχαιρετήσω τον παλιό μου εαυτό που ήταν συνέχεια με έναν καφέ στο χέρι.)

    • αααα, ευχαριστούμε, αλλά εδώ δεν μπορώ να πάρω εγώ το credit, ο Μικρός Άνθρωπος έκανε όλη την δουλειά. Ε, και ο Μεγάλος Στρόβιλος που όλο τον παρότρυνε (και τώρα τρέεεεεχουμε).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s