the fairy godmother

“ρε, δεν θέλω να βαφτίσω το παιδί, αλλά θέλω να έχει νονά, είναι πολύ ωραία αυτή η σχέση,” παραπονιέμαι στην Φίλη με το γνωστό ύφος των first world problems, γνωστά και ως “εδώ-ο-κόσμος-καίγεται”.  ‘Οταν όμως πρόκειται για τον Μικρό Άνθρωπο, ο οποίος περιμένει από εμάς να πάρουμε όλες τις αποφάσεις για τη ζωή του προς το παρόν, μα τι ευθύνη θεέ μου!, κάθε λεπτομέρεια ανάγεται σε μεσανατολικό.

Είναι τέλη Μαϊου και μόλις έχουμε έρθει από την Αμερική, έχουμε πέσει στην αγκαλιά των φίλων μας στην Αθήνα που μας είχαν λείψει περισσότερο απ’ όσο μπορώ να σου περιγράψω, και τώρα καθόμαστε με την Φίλη στο γκρι καναπέ με τον Ορφέα στη μέση και τρώμε φρούτα (όταν θηλάζεις παρασύρεις και τους άλλους στην υγιεινή ζωή). Ο τότε 7μηνών Μικρός Άνθρωπος, αποφασίζει να λύσει τον γόρδιο δεσμό με μια κίνηση, απλώνει τα χεράκια του (ποιο strangers anxiety;) και χώνεται στην αγκαλιά της Φίλης που έχει κόκκινα μαλλιά και κόκκινα νύχια και vintage γυαλιά πεταλούδα και είναι η πιο χρωματιστή αγκαλιά που έχει δει μέχρι τώρα. Με το πεπόνι καρφωμένο στο πιρουνάκι μου έρχεται η επιφοίτηση “θες να είσαι εσύ η νονά του;”. Αγκαλιαζόμαστε και τσιρίζουμε όλοι μαζί προς μεγάλη χαρά του.

Μα, Νονά χωρίς βαφτίσια γίνεται; θα μου πουν με μια φωνή οι γονείς μου αργότερα, μια φωνή που στάζει επικριτική απογοήτευση, το πρώτο τους εγγόνι και δεν θα το βουτήξει ο Χοντρός-Κύριος-Με-το-Μούσι στην κολυμπήθρα; Όλα γίνονται.

Και από τότε ο Μικρός ΄Ανθρωπος έχει Νονά και Νονό που τον αγαπάνε ήδη, που τον έμαθαν να περπατάει έξω από κάτι Starbucks και τον μαθαίνουν να χορεύει swing και του διάλεξαν το πιο cool κοτλέ παντελόνι που φόρεσε μέχρι που δεν κούμπωνε πια και ένα μουσικό βιβλίο που του αρέσει τόσο ώστε να κάθεται ακίνητος αρκετά για να τον ντύσουμε (εδώ ΠΟΛΛΑ θαυμαστικά). Έχει μια Νονά που μόλις την βλέπει τσιρίζει από χαρά (από μένα το πήρε το παιδί) και έναν Νονό που του έχει υποσχεθεί ότι μόλις μεγαλώσει λίγο θα τον μάθει να ζωγραφίζει (εικαστικός γαρ). Και έχει αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή του και θα τους έχει για πάντα και τους έχω κι εγώ και τους στέλνω φωτογραφίες και ξέρω ότι χαίρονται να τις χαζεύουν, και τους λέω λεπτομέρειες και ξέρω ότι δεν βαριούνται να τις ακούν και όταν εμφανίζονται στην οθόνη του skype ο Ορφέας χαζογελάει όλη την ώρα και τους κάνει αστεία και κάθεται στο καρεκλάκι του για ολόκληρο ΜΙΣΑΩΡΟ, ένα ρεκόρ που δεν έχει καταφέρει να σπάσει κανείς άλλος μέχρι τώρα. Είναι σαν να τους διάλεξε εκείνος και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη για την επιλογή του.

Έχει μια Νονά που έκανε το πιο ωραίο τατού του κόσμου με το όνομά του και έναν Νονό που άλλαξε κοσμοθεωρία όταν τον αγκάλιασε. Και τους κοιτάω και ξέρω ότι είναι το πιο τυχερό παιδάκι του κόσμου.

1381628_584918844897587_480745703_n

Advertisements

5 thoughts on “the fairy godmother

  1. Είναι όντως οι καλύτεροι νονοί για τον Ορφίκο!!!! Και το τατουάζ είναι πιο μαγικό απ’ότι μπορείτε να φανταστείτε 🙂

  2. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Δεν βαπτίσαμε την μικρή μας αλλά θέλαμε να έχει νονά. Έτσι το συζητήσαμε με την καλή μου φίλη Έλενα, η οποία με χαρά δέχτηκε τον ρόλο, και δώσαμε στο μωρό μας το όνομα της νονάς της.

    • Τι γλυκό! Αχ, χαίρομαι που βρίσκω και άλλους μικρούς ανθρώπους με “επίτιμες” νονές. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s