little socialite

ο μικρός άνθρωπος στο έργκο μπέιμπι κουνάει χαρούμενος τα ποδαράκια του. Ήδη καταλαβαίνει την λέξη βόλτα και στήνεται στην πόρτα (όχι, δεν φέρνει λουρί να το αφήσει στα πόδια μου), σήμερα έμαθε και τη μεγαλειώδη “playdate” που πολύ φοριέται εδώ στα εξωτερικά. Πάμε στη γειτόνισσα, την μόνη Βρετανιδοτουρκάλα που ήρθε στο πάρκο και μπορέσαμε να συνεννοηθούμε σε κοινή γλώσσα.

“είναι η ώρα της Άριας να φάει, έχουμε σούπα, θέλετε;”. Όχι δεν θέλουμε, αλλά ετοιμαζόμαστε για το σπλάτερ μέχρι που μπαίνει στο δωμάτιο η Φιλιππινέζα. Στ’ ορκίζομαι νομίζω πως άκουσα και στο background μουσική έπους στα όρια της Τροίας ή των 300, ξέρεις κάτι πολύ ηρωικό και χολιγουντιανό και όλα σε αργή κίνηση με ανεμπιστήρα να φυσάει τα μαλλιά πίσω. Η Φιλιππινέζα έφερε και την 18μηνη Άρια σε μια καρεκλίτσα με ρόδες και άρχισε να την ταίζει, ενώ η γειτόνισσα και φίλη συνέχισε να πίνει το τσάι της ανενόχλητη. Κάτι μέσα μου ράγισε, ζήλεια ήταν, ζήλεια και η σκέψη εκείνης της στοίβας με τα ρούχα μου δίπλα στο πλυντήριο, σημερινή σοδειά, κάθε γεύμα, σνακ και πειραματισμός του Ορφέα και ένα λερωμένο outfit, λύγισα η γυναίκα, θέλω κι εγώ μια Φιλιππινέζα αποφάσισα, την θέλω περισσότερο και από μια μπλε Chanel 2.55 με χρυσή αλυσίδα, περισσότερο και από ένα εισιτήριο να γυρίσω τον κόσμο, περισσότερο και από τον θαυματουργό μεταβολισμό του imdb που όλες τρώνε μπέργκερ και πάει κατευθείαν στη γράμμωση. Φυσικά, δεν θα μπορέσω να έχω τίποτα από τα παραπάνω.

Αλλά, ακόμα και με τη Φιλιππινέζα και τη Γιαγιά από δίπλα, η Γειτόνισσα ήταν αυτή που έτρεχε κι έπαιζε με την κόρη της, εκείνη άρπαζε τα μικρά χεράκια πριν επιτεθούν στα απροστάτευτα μαγουλάκια του Ορφέα (έπαιξε με ΟΛΑ τα παιχνίδια της, τι να κάνει κι αυτή, έφτασε στα όριά της), εκείνη χώθηκε μέσα στο τούνελ από το imaginarium για να δείξει στον δικό μου νήπιο πώς να περάσει στην άλλη πλευρά. Έγκυος στο δεύτερο μωρό κάθισε οκλαδόν στο πάτωμα και φυσούσε bubbles για να τις κυνηγάνε και να τις σπάνε τα παιδιά μας τσιρίζοντας χαρούμενα. Δεν έχει σημασία πόση βοήθεια έχεις στα πρακτικά τελικά, εσύ παραμένεις η αγαπημένη σύντροφος για παιχνίδια, ακόμα και με την ναυτία του πρώτου τριμήνου. Η Γειτόνισσα είναι φανταστική μητέρα και ο λόγος να μην πιστεύεις σε κανένα από τα κλισέ των κακομαθημένων από τα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Και ο Ορφέας γύρισε από το πρώτο του playdate μ’ αυτή τη γλυκιά κούραση του παιχνιδιού –και με 2 καινούργιους μώλωπες, αυτό το παιδί αποφάσισε πως το να περπατάει δεν είναι αρκετό, άρχισε να ΤΡΕΧΕΙ κιόλας, στο σπίτι φτύνανε τον κόρφο τους Γειτόνισσες, Φιλιππινέζες και Γιαγιάδες που δεν έχουν αγόρι. (Ακόμα).

Αλλά, ρε παιδί μου, βάλσαμο στην ψυχή και της μάνας ένα απόγευμα σε άλλο σπίτι, είσαι με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και ο μικρός άνθρωπος είναι σε καινούργιο περιβάλλον, δεν υπάρχει περίπτωση να γκρινιάξει, πέφτει, σηκώνεται και συνεχίζει ακάθεκτος ακόμα και με την κοκκινίλα στο κούτελο, τόσα πραγματάκια έχει να πειράξει, πού χρόνος για κλάματα τώρα. Αποφασίσαμε να το κάνουμε εβδομαδιαίο το event, να είναι και ο Μικρός Άνθρωπος σ’ ένα περιβάλλον με native speakers, να μάθει και τούρκικα σωστά, γιατί δεν ξέρω αν στο έχω πει, τον πάμε για τρίγλωσσο, go big or go home είναι η φιλοσοφία μας, να δω τι θα κάνω αν με βρίζει κάποτε στα τούρκικα.

Advertisements

7 thoughts on “little socialite

  1. Ένα θα σου πω: η μικρή μου κάνει παρέα με ένα αγοράκι που η μαμά του είναι Ελληνίδα, ο μπαμπάς του Ελβετός και του μιλάει Ιταλικά. Τρίγλωσση και τη δική μου την βλέπω….

    • άντε καλή επιτυχία! Το μόνο σίγουρο είναι όταν κάποτε ξεφυλλίζουν το vanity fair και τη vogue σε όλες τις γλώσσες θα μας ευχαριστούν (ελπίζω).

  2. Θέλω μια φιλιππινέζα για τη στοίβα, για το μαγείρεμα, για τα σκουπίσματα και ας παίζω όλη μέρα.Τέλειο.

    • κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, ότι θα του φαινόμουν η καλύτερη μαμά όλου του κόσμου, πάντα γελαστή και ξεκούραστη –αν κάποιος άλλος είχε αναλάβει να ξεκολλήσει το πατημένο σπανάκι από το παρκέ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s